Om oss
Om oss 

Vandrarhemmet och kursgården Kalvs skolhus finns i det lilla samhället Kalv som är beläget i södra Västergötland. Kalv gränsar till både Halland och Småland. Närheten till Ullared (30 min bilväg) är också en fördel.

Avstånd: Ullared – 33km,Göteborg – 100km,Borås – 66km,Halmstad – 78km,Växjö - 140km

Vi är ett familjeföretag; två systrar, vår pappa och farbror, som nyligen köpt och renoverat Kalvs skolhus. Det är en fin gammal byggnad som vi gärna vill bevara och använda. Nu ger vi fler möjligheten att besöka Kalv.

Vi köpte Kalvs gamla skola 2016 och började då fundera på hur vi skulle kunna få byggnaden i brukbart skick. Tanken var att locka människor till det lilla samhället Kalv så fler skulle kunna få ta del av de fantastiska omgivningarna med skogen och sjön nära. Beslutet togs att varsamt renovera den gamla byggnaden, uppförd 1945-46, till ett vandrarhem/kursgård.


Vi har behållit och återanvänt en mycket stor del av husets originaldelar, t. ex. fasad, golv, kakel, väggpanel mm. Vi ville också att "skolkänslan" skulle finnas kvar så vi har sparat den gamla gymnastiksalen med alla plintar, bommar, linor mm och en skolsal som nu fungerar som konferenssal.
En stor del av möblerna är begagnade och inköpta på auktioner eller på Blocket.


Miljö och natur är viktigt och därför sorteras alla sopor. Vi har sopkärl som är indelade i brännbart, kompost, plast, tidningar, pappersförpackningar, plast, metall och glas. Huset värms upp med en pelletspanna.
Vid städning, tvätt och disk eftersträvar vi att använda så lite kemikalier som möjligt och vi tänker också på att minska energianvändningen i det dagliga arbetet.


Vi har ingen restaurang men vid catering anlitar vi lokala företag.

Pressklipp

Svenljunga Tranemo Tidning

Artikel i bilagan ”Bygg, Bo & energi”, Svenljunga Tranemo Tidning.

Borås Tidning

Borås Tidning gjorde ett reportage om vårt renoveringsarbete. Klicka på bilden för att se den i större format.

Trivselbygdens Tidning

Trivselbygdens Tidning gjorde ett reportage om oss inför vår första säsong våren 2019.

Kalvbladet

Även vårt lokala bygdeblad KALVBLADET skrev om oss . Klicka på bilden för att se den i större format.

KalvSkolhus finns nu med på TD, den enda databas i Sverige som erbjuder information till invånare och besökare om fysisk tillgänglighet i vardagen. Läs mer om vår tillgänglighet på TD >

På Facebook

På Instagram
Välkommen till Kalvs skolhus!