Hållbarhet
Vi köpte Kalvs gamla skola 2016 och började då fundera på hur vi skulle kunna få byggnaden i brukbart skick. Tanken var att locka människor till det lilla samhället Kalv så fler skulle kunna få ta del av de fantastiska omgivningarna med skogen och sjön nära. Beslutet togs att varsamt renovera den gamla byggnaden, uppförd 1945-46, till ett vandrarhem/kursgård.

Vi har behållit och återanvänt en mycket stor del av husets originaldelar, t. ex. fasad, golv, kakel, väggpanel mm. Vi ville också att "skolkänslan" skulle finnas kvar så vi har sparat den gamla gymnastiksalen med alla plintar, bommar, linor mm och en skolsal som nu fungerar som konferenssal.
En stor del av möblerna är begagnade och inköpta på auktioner eller på Blocket.


Miljö och natur är viktigt och därför sorteras alla sopor. Vi har sopkärl som är indelade i brännbart, kompost, plast, tidningar, pappersförpackningar, plast, metall och glas. Huset värms upp med en pelletspanna.

Vid städning, tvätt och disk eftersträvar vi att använda så lite kemikalier som möjligt och vi tänker också på att minska energianvändningen i det dagliga arbetet.

Vi har ingen restaurang men vid catering anlitar vi lokala företag.
Välkommen till Kalvs skolhus!